Over ZVV Beringe 

Welkom op de website van Zvv Beringe. Wij zijn een enthousiaste zaalvoetbal vereniging uit Beringe welke al meer dan 25 jaar actief is.

 

Met het oog op de toekomst heeft Zvv Beringe zich het prestatieve doel gesteld om met het standaard heren team een plaats in de zaalvoetbal eerste divisie / eredivisie klasse te verwerven. Om onze toekomst visie helpen te verwezenlijken werken we sinds seizoen 2001/2002 met een trainer voor onze selectie.

 

Echter lol en plezier voor alle leden en supporters blijft de belangrijke voorwaarde voor een gezonde en actieve vereniging als Zvv Beringe in de toekomst.

Historie 

De huidige vereniging Zvv Beringe is opgericht in 1990 door enkele vrienden onder de naam Zvv Beringe. Deze groep vrienden speelde voorheen onder de naam Vanity verscheidene mini-voetbaltoernooitjes en waren zo fanatiek in het spelletje dat men besloot om een zaalvoetbalvereniging op te richten. Het eerste seizoen werd met 1 team deelgenomen aan de KNVB zaalvoetbalcompetitie met redelijk succes. Al snel bleek er veel interesse te zijn tot het spelen van zaalvoetbal in Beringe en een 2e team volgde in het seizoen 1991/1992.

De eerste seizoenen werden de wedstrijden gespeeld in de sporthal te Meijel. De vereniging groeide echter snel en er werd een 2e sporthal te Neer gevonden waar ook wedstrijden gespeeld werden. In het seizoen 1998/1999 nam Zvv Beringe met 5 teams deel aan de KNVB zaalvoetbalcompetitie, 4 heren en 1 dames team. Dit was ook het laatste seizoen dat Zvv Beringe buiten de gemeente grenzen de thuiswedstrijden speelde.

Vanaf het seizoen 1999/2000 speelt Zvv Beringe alle thuiswedstrijden in de eigen gemeente Helden.

In het seizoen 2001/2002 werd de verenigings naam omgedoopt in Zvv Beringe/’t Trepke wegens de verenigingssponsor “Cafe bar ’t Trepke” uit Beringe en daarna nog eens in seizoen 2005/2006 naar Zvv Beringe/Graphic & Mail. In het seizoen 2008 is de verenigings naam wederom gewijzigd in Zvv Beringe/Dorssers in beweging door onze nieuwe verenigingssponsor Dorssers in beweging. Door de overname in 2012 van onze verenigingssponsor Dorssers in beweging zal onze vereniging voorlopig onder de naam Zvv Beringe verder gaan.

Hoogtepunt van de vereniging zijn naast het 20 jarig bestaan het winnen van KNVB beker zuid 2 in mei 2009 en de daarop volgende promotie naar de Hoofdklasse. Door deze unieke prestatie op amateur niveau heeft Zvv Beringe 1 ook nog de sportprijs van de gemeente Helden weten te winnen tijdens het sportgala 2009.

 

De vereniging bestaat momenteel uit 4 senioren teams.De maandagavond en zaterdag namiddag zijn vaste speeldata van Zvv Beringe senioren. Tevens heeft Zvv Beringe ook nog drie jeugdteams. Namelijk een D1, C1 en een B1, deze teams spelen hun thuiswedstrijden op zondag morgen.

 

Naast het spelen van zaalvoetbal is Zvv Beringe ook actief in de organisatie van verschillende andere activiteiten zoals:

 

  • uitgave nieuwsbrief
  • ondersteuning tijdens Beringse kermis
  • feestavond/sponsoravond
  • deelname aan activiteiten in Beringse samenleving